Microsoft prijsverhoging vanaf april 2023

Via dit nieuws bericht willen wij u informeren dat Microsoft wereldwijd heeft aangekondigd om per 1 april 2023 de prijzen van alle Microsoft 365 NCE licenties te gaan verhogen.

https://news.microsoft.com/europe/2023/01/05/consistent-global-pricing-for-the-microsoft-cloud/

Werken in de Microsoft cloud brengt talloze voordelen met zich mee. Denk aan: meer doen met minder, het verhogen van productiviteit, het verlagen van bedrijfskosten en de mogelijkheid om de basis te leggen voor een sterke beveiliging. Om deze voordelen te kunnen blijven garanderen, brengt Microsoft de tarieven van de clouddiensten in lijn met de dollarkoers. Hieronder lees je wat dit concreet betekent.
De reden van de wijzigingen:
Vorig jaar deelden wij al welke wijzigingen Microsoft heeft doorgevoerd in het licentiemodel. De belangrijkste reden van deze wijziging was om nieuwe functionaliteiten te kunnen blijven ontwikkelen waar jij direct voordeel uit haalt binnen jouw organisatie. Daarnaast deelde Microsoft vorig jaar ook dat er de afgelopen jaren maar liefst 1.400 nieuwe functies zijn bijgekomen binnen de licenties.

Door de huidige economische situatie constateert Microsoft nu dat op dit moment de tarieven wereldwijd flink uiteenlopen. Om hier meer transparantie in te geven en om te kunnen garanderen dat Microsoft de clouddiensten kan blijven door ontwikkelen, worden de Europese prijzen aangepast op de dollarkoers.

Wat betekent dit concreet?
De Amerikaanse dollar is de afgelopen tijd steeds duurder geworden. Om deze reden heeft Microsoft besloten om twee keer per jaar de omrekenkoers te bepalen op basis van de FX-rate. De eerste keer dat dit gebeurt zal op 1 april 2023 zijn. Dit betekent concreet dat de prijzen van alle Microsoft 365 diensten na 1 april 2023 een prijsverhoging krijgen van gemiddeld 11%. Dit geldt daarmee ook voor alle Microsoft-licenties.

Wij zullen komende maand de tarieven waar van toepassing doorvoeren op de factuur.
Bij vragen neem gerust contact met ons op.

Recente berichten