Microsoft 365 in de Zorg

Veel organisaties oriënteren zich op de overstap naar Microsoft 365 of hebben al een Microsoft 365-omgeving die niet optimaal is geïmplementeerd. Dergelijke implementaties ontstaan vaak doordat generieke ICT-partijen onvoldoende bekend zijn met de software en de specifieke zorgprocessen en informatiestromen.

Cura ICT is een specialist in Microsoft 365 met diepgaande kennis van het zorgdomein. Wij bieden een speciale Microsoft 365-inrichting voor de zorg, waarbij uw computers en telefoons volledig worden ingericht nadat u inlogt op een nieuw apparaat met uw e-mailadres en wachtwoord.

Samenwerken, Gebruiksgemak en Flexibiliteit

Niet elke zorgmedewerker zal optimaal gebruikmaken van de complete Microsoft 365-suite. Wij bieden passende, voordeligere oplossingen waarbij onze inrichting zich richt op het eenvoudig vinden van informatie zoals zorgprotocollen, communicatie en het EPD. Met onze configuratie is het mogelijk veilig samen te werken met collega’s en te communiceren met externe partijen binnen Microsoft Teams en via een optionele ‘veilig mailen’-oplossing.

Printen via de Cloud

In de zorg wordt nog veel geprint; printers gaan vaak in storing of printopdrachten komen niet uit zoals verwacht. Vanuit onze Microsoft 365-omgeving sturen wij uw printers centraal aan, zodat zorgmedewerkers altijd de juiste instellingen en printers ter beschikking hebben. Mocht u meerdere locaties hebben, dan is dit geen probleem; de printers zullen voor de zorgmedewerkers overal en altijd beschikbaar zijn.

Mobiele Apparaten en Onze MDM-Oplossing

Voor ambulante medewerkers is het bijvoorbeeld gemakkelijk om een mobiele telefoon of tablet te gebruiken. Wij kunnen uw Samsung-tablets en Android-apparaten voorzien van een functionele werkomgeving. Met deze oplossing kunnen wij uw apparaten beveiligen en controle houden over welke apps geïnstalleerd worden en waar uw data naartoe gaat.

Veiligheid

Een van de belangrijkste aspecten is de veiligheid en het beschermen van uw gegevens tegen dataverlies van welke aard dan ook. Onze Microsoft-omgevingen worden alleen ingericht met een hoge veiligheidsstandaard en gecombineerd met actief beheer van uw Microsoft-omgeving. Het is van cruciaal belang dat de veiligheidsmaatregelen aansluiten bij uw specifieke zorgprocessen.

Adoptie en Training van Microsoft 365

Binnen de gezondheidszorg varieert de digitale vaardigheid sterk, wat een essentieel aspect is om te overwegen bij een Microsoft 365-implementatie in de zorg. Naast een goede en soepele implementatie binnen uw organisatie is het cruciaal dat er goede begeleiding en een nazorgtraject is, zodat medewerkers daadwerkelijk gebruik gaan maken van de mogelijkheden die ons platform biedt. Cura ICT verzorgt altijd een nazorgtraject en biedt de mogelijkheid om korte M365 E-learningtrainingen af te nemen, zodat elke medewerker flexibel de kennis tot zich kan nemen.

Voor grotere zorgorganisaties hebben wij effectieve intranetoplossingen, waarbij diverse informatiestromen zoals mededelingen, apps en programma’s, protocollen, nieuwsberichten, e-mail, teams en agenda’s worden verwerkt in één overzichtelijk dashboard. Met dit intranet heeft de medewerker een perfect startpunt om vanuit de intranetoplossing alle bedrijfsapplicaties te benaderen en alle inkomende informatiestromen overzichtelijk te lezen.

 

Denkt u na over of Microsoft 365 past bij uw zorgorganisatie en werkprocessen? Of heeft u al Microsoft 365 maar werkt dit niet optimaal of wilt u hier meer uithalen? Neem gerust contact op met onze verkoopafdeling via 0561-410000 of stuur een e-mail naar verkoop@curaict.nl.

 

Contact opnemen

  • Telefoonnummer 0561-410000
  • Email support@curaict.nl

Openingstijden

  • Maandag 08:00 - 17:00
  • Dinsdag 08:00 - 17:00
  • Woensdag 08:00 - 17:00
  • Donderdag 08:00 - 17:00
  • Vrijdag 08:00 - 17:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten