Security en digivaardigheid

Meer digitale veiligheid met dark web monitoring en digivaardigheid

 

Cura ICT zet zich als ICT-partner al jaren in op een veiligere IT-omgeving voor haar klanten.
Met een optimaal securitypakket en adequaat patching maken wij een grote stap richting een veilige bedrijfsomgeving.
Met de aanvullende Cura Security module monitoren en verbeteren wij de volgende onderdelen voor uw organisatie:

1. Dark web monitoring van bedrijfskritische informatie, data en wachtwoorden
2. Trainen en testen hoe om te gaan met Phishing mail  
3. Maandelijkse korte digivaardigheidstrainingen
4. Rapportages op deze trainingen en adviezen

Dark web monitoring
Het dark web is een onderdeel van het wereldwijde web dat niet rechtstreeks vindbaar is voor de zoekmachines. Het deel van het web dat gevonden kan worden door zoekrobots is een fractie van alle websites die zich op dat web bevinden.

Wachtwoorden en accounts te koop in een Excelletje
Op het dark web worden accountgegevens en wachtwoorden te koop aangeboden aan de hoogste bieders van organisaties. Hier wordt geen filtering in gemaakt. Het zijn complete Excel bestanden met tientallen accountgegevens en bij behorende wachtwoorden. Deze gegevens kunnen gelekt zijn uit databases van webshops, websites, programmatuur of verkregen via phishingmails.

Met deze accountgegevens kunnen cybercriminelen rustig uw organisatie uit gaan pluizen en proberen meer bedrijfsinformatie te verzamelen om u vervolgens te chanteren.

“Wat op het web staat gaat er niet meer af!”

Onze effort
Met Cura Security zijn wij in staat geautomatiseerd het dark web te monitoren. Met gevonden informatie kunnen we gezamenlijk stappen ondernemen om deze zo snel en goed mogelijk onschadelijk te maken.
Deze informatie ontvangt u ook in een maandelijkse rapportage.

Digivaardigheid Trainen en testen
Het laatste jaar hebben wij behoorlijk wat phishingmail campagnes gehouden, waarbij minimaal 30% van de medewerkers van een organisatie zijn gegevens invult bij onze phishingmail.
Samen met u plannen we meerdere test phishingmails in. Wanneer een medewerker op deze mail ingaat zal er een training volgen gericht op welke risico’s aanwezig zijn bij dergelijk handelen en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Digivaardigheid trainen
Wij hebben leerzame video’s waarmee wij maandelijks/kwartaal medewerkers met korte video’s kunnen trainen. Het zijn instructies met diverse topics over veiligheid en praktische tips.
De gebruiker krijgt een video in de mail welke van korte duur zijn gevolgd met 5 à 8 vragen.
Wij vinden het extreem belangrijk dat dit hele korte activiteiten zijn, zodat de medewerker deze informatie makkelijker tot zich nemen.

Rapportages en Advies training en digitale gevaren
Op basis van onze trainingen en uitslagen kunnen wij gericht adviseren en aanvullende trainingen geven voor de medewerkers die dit nodig hebben.
Cybercriminelen spelen in op het menselijk handelen, veelal via e-mail. Met deze dienst kunt u uw organisatie een stuk weerbaarder maken.

Bent u geïnteresseerd in onze aanvullende Security module? Neem gerust contact met ons op voor advies en een eventuele demonstratie over wat er over uw organisatie bekend is.

Contact opnemen

  • Telefoonnummer 0561-410000
  • Email support@curaict.nl

Openingstijden

  • Maandag 08:00 - 17:00
  • Dinsdag 08:00 - 17:00
  • Woensdag 08:00 - 17:00
  • Donderdag 08:00 - 17:00
  • Vrijdag 08:00 - 17:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten