Slimme praktijksoftware

“Slim patiënt management systeem en minder afgewezen declaraties”

Software die foutieve boekingen en registraties voor u vindt

“Slim patiënt management systeem en minder afgewezen declaraties”

Bijna elke praktijkhouder of praktijkmanager kent het euvel wel, je hebt data uit het huisartsensysteem nodig, bijvoorbeeld: kwetsbare ouderen groep. Je waagt je in de Q-module, met als gevolg: een ellendelang gestoei binnen het extractiemanagement met de eindeloze keuzes binnen de patiënt selecties. Uiteindelijk resulteert dit gesteggel zich alsnog in een minder mooi, vaak onoverzichtelijk resultaat.

“Wat als er een softwarepakket is die s ’nachts de data ophaalt bij uw HIS leverancier en deze lijsten voor u genereert”

Het Zorg op Orde product is gebouwd vanuit de behoefte van de praktijken, en is vanaf het begin tot het eind samen met de eindklant gebouwd. Door samen te werken met meerdere huisartsenpraktijken, zorggroepen en organisaties als het LUMC Campus is het product uitgegroeid tot een onmisbare tool binnen de Eerstelijnszorg.  

Aantal functionaliteiten

Declareren:
De basisbehoefte van een huisartsenpraktijk, dit werkt net zoals andere pakketten.

Schoon uw HIS op:
Waarschijnlijk herkent u dit wel als praktijkhouder, nog even voor 17uur twee visites doen en nog even een palliatief beleid maken. Vervolgens boekt u dit snel als een visite en niet als intensieve zorg. 
Onze technologie alá Google begrijpt wat er in de data staat, hierdoor kunnen wij gemakkelijk in één overzicht dit soort boekingen nog een keer laten zien, zodat u deze na kunt lopen en kan corrigeren voordat u deze naar de zorgverzekeraar opstuurt.

Slimmerdeclareren en casefinding

Nog eentje dan:
Stel: uw assistente behandeld een heel kwartaal wratten zonder ook de stikstof te boeken. Dan kunnen wij op basis onze technologie, deze behandeling als nog naar voren laat komen voor het declareren. Dit zorgt ervoor dat de assistente alsnog deze boekingen kan aanvullen.

Module Ketenzorg (DM / COPD / Astma / VVR / HVZ / Ouderenzorg) 

Praktische handvatten om direct actie te ondernemen op de “nog” te leveren zorg.

Binnen onze module oproepmonitor creëren wij met uw data en op basis van slimme algoritmes, handige shortlist, zodat u gemakkelijk uw patiëntenpopulatie kunt monitoren en zo-nodig patiënten kunt oproepen. Zo zie je bijvoorbeeld met één druk op de knop, welke DM patiënten nog moeten worden opgeroepen voor bijvoorbeeld een voetcontrole.

Module om te kunnen her declareren

Huisartsenpraktijken laten jaarlijks nog een flink bedrag liggen aan “vergeten boekingen”. Door onze software kunnen wij deze vergeten boekingen nog naar boven halen zodat u deze voor of zelfs na het declareren nog kan aanpassen.

Er zijn nog vele functies binnen het softwarepakket zoals bankcontrole, declaratie module, contract tarieven inregelen, doelmatig voorschrijven en medewerkersrapportages.

De patiënt leest mee vanaf 2020:
Zijn uw dossiers al op orde? De patiënt gaat vanaf 2020 via E-health meekijken in de dossiers, met onze software kunt u verouderde rapportages en ICPC codes monitoren en opschonen.

Bekijk de ervaringen van andere Huisartsenpraktijken

Cura ICT en ICT voor de ZORG

Cura ICT is gespecialiseerd in ICT Huisarts, ICT voor de zorg, Medische ICT, ICT Zorg en ook ICT Huisartsenpraktijk. Wij richten ons als dienstverlener alleen op deze niche omdat er veel vraag is naar een ICT leverancier voor de Zorg. U kunt met Cura ICT een betrokken en persoonlijke systeembeheer verwachten die met de nieuwste technieken en software uw praktijk automatisering onder controle houd en heeft. Wij hebben ook verstand van diverse zorgapplicaties zoals Topicus HAP, Vital Health, Medicom, Promedico en Omnihis. Wij zoeken altijd naar de beste oplossingen voor uw ICT en uw bedrijfsprocessen binnen huisartsenpraktijk, huisartsenpost of overige zorgpraktijken en organisaties.