IT Beveiliging & netwerk beveiliging

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit dat jouw digitale netwerken en data goed beschermt zijn. Niet alleen zijn hackers steeds vaker en slimmer bezig met het inbreken, vastzetten en gijzelen van data bij bedrijven. Ook de wetgeving vraagt steeds meer van bedrijven als het gaat om de digitale bescherming van gebruikers en klanten.

Wij van Cura ICT weten wat er komt kijken bij goede IT en Netwerk beveiliging. Wij kunnen er dan ook voor zorgen dat jouw digitale voorzieningen voorzien zijn van de krachtigste, nieuwste en beste programma’s, zodat alle data en systemen beveiligd zijn tegen kwaadaardigen.

Cura ICT werkt met de beste programma’s in de industrie

Wij nemen onze eigen IT beveiliging erg serieus, en dit willen we ook graag voor jou doen. Wij werken dan ook met de beste programma’s die de industrie te bieden heeft. Dit passen wij dan ook graag toe op jullie computers en netwerken.

Dit proces zal bestaan uit een analyse om te bepalen welke punten verbeterd kunnen worden binnen jullie systeem, en wat het beste bij jullie past vanuit een veiligheids- en gebruiksperspectief.

Denk hierbij aan zaken als:

  • Antivirus scanners
  • Firewalls
  • Ransomware bescherming
  • Windows optimalisatie om virussen te voorkomen

Bescherm uw computers tegen virussen en ransomware

Jammer genoeg is de afgelopen jaren het gebruik van virussen en voornamelijk ransomware fors toegenomen. Vaak kunnen hackers via slinkse manieren dit soort kwaadaardige software naar jouw computer sturen.

Het gemiddelde virus zal data van het netwerk stelen, of zoveel mogelijk data proberen te vernietigen. Echter zien we een enorme stijging aan ransomware, een type virus waar het gehele systeem wordt gegeizeld in ruil voor een som aan bitcoins. Niet alleen is dit vaak een groot bedrag, het netwerk is meestal meerdere dagen compleet uit de lucht, en het virus is erg lastig te verwijderen.

Hier komt de ransomware bescherming van Cura ICT bij kijken. Onze software herkent ransomware en andere virussen, en zorgt er voor dat ze zich niet kunnen nestelen in het systeem. Want bij netwerk beveiliging en IT beveiliging is een proactieve aanpak essentieel.