Hoger in Google

Hoger in Google met Cura ICT

De vindbaarheid van jouw website bepaald grotendeels het succes. Het is dan ook geen wonder dat bedrijven strijden om hoger in Google te komen staan door middel van zoekmachine optimalisatie.

Dit proces wordt samengevat onder de term SEO, dat staat voor search engine optimization. Alhoewel het concept erg eenvoudig is, is de uitvoering en toepassing des te lastiger. Er komt namelijk veel kijken bij de correcte toepassing van zoekmachine optimalisatie. Wij van Cura ICT weten precies wat er nodig is om jouw website hoger in Google te krijgen.

Heb jij een nieuw bedrijf, of wil je als bestaand bedrijf beter online vindbaar worden? Dan bieden wij de oplossing voor jou.

Hoe werkt SEO voor websites precies

Iedere website en website pagina heeft een score die het van Google krijgt. Dit is een algemene ‘hoe goed is deze website’ score. Deze wordt gecombineerd met de relevantie van de zoektermen die mensen in Google gebruiken.

Een website moet dan ook goed ranken voor de relevante keywords. Heb je een schoenenwinkel, dan wil je goed scoren op bijvoorbeeld de merken en types aan schoenen die je verkoopt.

Daarnaast is het van belang dat Google jouw website een zo hoog mogelijke score geeft. Dit wordt bepaald op verschillende manieren, waarvan dit een paar van de belangrijksten zijn:

  1. Hoeveel andere websites verwijzen naar jouw website; Verwijzen veel websites naar jouw website, dan heb je waarschijnlijk een goede website, ergo jouw website moet hoger in Google.
  2. Hoe goed scoren deze websites zelf.
  3. Hoeveel mensen bezoeken jouw website, en hoelang blijven ze er gemiddeld op.
  4. En het allerbelangrijkste: Hoe optimaal werkt de website.

Een website kan er van de oppervlakte functioneel eruit zien, maar als deze intern niet soepel en optimaal loopt, zal Google dit direct zien. Wij bij Cura ICT zorgen er dan ook voor dat jouw website op alle vlakken goed in elkaar zit, en er aantrekkelijk uitzien. Want zoals je nu weet is het belangrijk voor een website dat bezoekers er even op blijven hangen en niet direct weer weg klikken.

Hoe Cura ICT dit doet

Om een aantrekkelijke website te maken die ook nog eens efficiënt werkt is veel ervaring en expertise nodig. Wij van Cura ICT hebben hier jarenlange ervaring mee, en weten dan ook als geen ander wat een website nodig heeft om hoger in Google te komen staan.

Er zijn honderden dingen die wij optimaliseren in een website als het gaat om zoekmachine optimalisatie, te veel om zo op te noemen. Maar we zullen er een aantal uitlichten zodat je een idee hebt hoe divers een website in elkaar zit, en wat wij allemaal kunnen optimaliseren.

  • Een sitemap, één van de meest essentiele delen van een website. Zoekmachines kunnen via de sitemap snel zien welke pagina’s een website bevat, en waar hij deze kan vinden. Dit zal een grote boost geven aan de positie in Google.
  • Afbeeldingen dienen de juiste informatie te bevatten. Een afbeelding op een website moet snel kunnen laden, en moet de juiste metadata bevatten. Is dit niet het geval, dan zal de website aanzienlijk minder goed scoren.
  • Gebruik maken van headers. Naast dat het mooi staat is het belangrijk dat websites een duidelijke structuur hebben met titels. Dit laat Google zien dat websites georganiseerd zijn, en waar bepaalde informatie te vinden is.
  • Optimale teksten, net als een sitemap is dit één van de essentiele delen van een website. Een zoekmachine doorzoekt in een fractie van een seconde of jouw website inhoud bevat over het onderwerp waar op wordt gezocht. Heeft jouw website woorden of zinnen die semantisch overeen komen met het gezochte onderwerp en is jouw website goed gemaakt, dan zal je een stuk hoger in Google staan dan de concurrentie.