Sleeswijklaan 1D

8471AT Wolvega

085-7602809

Contact opnemen

info@curaict.nl

Stuur email met uw vraag

Het einde van Windows 7 eind 2019, wat voor consequenties heeft dit voor de huisartsenpraktijk?

Er zijn binnen de huisartsenpraktijken nog erg veel computers die gebruik maken van Windows 7.
Met dit besturingsprogramma draait alles op dit moment nog perfect, maar helaas gaat Microsoft stoppen met het leveren van service voor deze Windows 7 producten. Met het stoppen van de service stoppen dus ook de Windows 7 beveiligingsupdates met als gevolg dat uw computer niet meer goed beveiligd is.

Daarnaast zal net zoals bij Windows XP het aantal aanvallen toenemen omdat het voor hackers en kwaadwillende mensen heel makkelijk wordt om een Windows 7 computer binnen te dringen. Er zijn speciale tools waarmee het wereldwijde web of een netwerk afgezocht wordt op kwetsbare systemen en er met één druk op de knop toegang wordt verschaft.  

Ons advies: updaten naar Windows 10! Alle HIS-oplossingen en zorgprogramma’s draaien goed op Windows 10 en daarom kunt u het beste direct naar de meest recente versie van Windows 10 overstappen.

Belangrijke punten en kosten om rekening mee te houden als u nog Windows 7 systemen hebt

  • Stap tijdig over. Aan het einde van het jaar wil iedereen overstappen en gaan de licentiekosten én computerkosten door de grote vraag omhoog.
  • Bekijk ook uw randapparatuur. Sommige apparatuur zal niet meer lekker functioneren op Windows 10, houd er altijd rekening mee dat een printer of een scanner misschien vervangen moet worden.
  • Heeft u medische apparatuur zoals Welch Allyn of Spida? Vaak is het nodig om een update van uw Spirometrie- of ECG-programma aan te schaffen.
  • Gebruikt u nog Outlook 2010 of ouder? Regelmatig zullen er nieuwe licenties aangeschaft moeten worden voor de Microsoft Office producten.
  • Zorg ervoor dat er een Windows 10 Pro computer of licentie komt. Vermijd Windows Home, dit is voor de consument en niet voor professionals. Zo zijn bepaalde opties niet aanwezig in een Home editie. U kunt bijvoorbeeld niet instellen tussen welke tijden uw systemen niet mogen updaten. Bij Home gaat Windows dit gewoon doen tijdens praktijkuren of, erger nog, op maandagochtend.
  • Kan uw systeem Windows 10 nog aan? HIS-oplossingen vragen steeds meer computercapaciteit en het upgraden van een systeem kost nogal wat tijd. Ons advies: zijn uw computers ouder dan 5 jaar, dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk afgeschreven en is het tijd om over te stappen naar nieuwe, modernere systemen.


Vervangen van uw computersystemen

Wilt u ook graag een upgrade- of vervangingstraject voor uw praktijk? Plan dan een afspraak in zodat wij een vrijblijvende inventarisatie kunnen maken en zo nodig een plan te maken om de impact en de kosten van het vervangen zo klein mogelijk te houden.


Wilt u ook een vrijblijvende inventarisatie?

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email