De innovatie van de zorg

We hebben grote stappen gemaakt in 2018 qua monitoren van onze gezondheid. Zo hebben een speciale beker waar je een vloeistof in doet welke compleet geanalyseerd wordt door de beker zodat je precies kan zien hoeveel suikers en calorieën een vloeistof bevat.
We kunnen de glucose meten zonder injectie met een smartwatch, we hebben Nima onze gluten detector en we hebben onze medici met een papieren overdracht!

In het verpleegtehuis was het een moment van ontspanning, na een drukke dag alle kladbriefjes en gele papiertjes bij elkaar verzamelen om dit op te schrijven in het dossier van de patiënten.
Koekje erbij? En even bij praten met de collega’s, de verpleeghuisarts had ook nog wat op de toedieningslijst gekrabbeld niet vergeten mevrouw x haar AB kuur te geven.

15 jaar verder de digitalisering van de zorg en onze onmisbare fax

Ondertussen heeft mijn huisarts zijn groene kaarten bak uitgezocht, de apotheek accepteert geen papieren recepten meer en werkt het ziekenhuis compleet digitaal. Ambulances zijn uitgerust met luxe laptops en een printer en worden de overdrachten nog steeds netjes geprint.
Stel je hebt op de huisartsenpost een ticket naar de SEH verdient dan zal de dienstdoende arts deze nog steeds voor je printen en ondertekenen met een mooie krabbel.

Faxen en blauwe mappen karren

Door de onze gecreëerde eilandjes in de zorg is digitaal overdragen een soort missie naar de maan geworden. Politiek bedrijven en partijen enthousiasmeren behoort tot de kerntaken mocht je een HL7 koppeling op kunnen zetten met een thuiszorg organisatie die vanuit de huisarts verstuurd wordt. Hoe kunnen wij dit voor nog 15 andere thuiszorg organisaties regelen en wij draagt de kosten? Wie vind het echt belangrijk en vanuit wie moet de effort komen?

Geld en monopoly

De zorg, managers en bestuurders willen vooruit. Wij hebben een mooie visie hoe patiënten zorg zou moeten zijn en hoe wij het voor onze dierbaren zouden willen hebben. Vanuit die passie moeten we gaan koppelen, want wie wil nou niet dat er de juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment bij jouw dierbaren aanwezig is.

Innovatie

Digitaal een triage overdragen naar de Ambulance is een succes project waar minuten mee bespaard kunnen worden. Met de digitale overdracht wordt de triagist in de mogelijkheid gesteld de verslagvoering en personalia in het Ambulance systeem te zetten hoeveel levens zou dit al gered hebben?

Kracht van de overdracht!

Dit is een oproep aan alle zorginstellingen laten we collectief onze overdrachten koppelen.
Zorg voor een volledige overdracht voor een complete dossiervoering en onze kennis van onze medici.

 

 

 

Recente berichten