Medicom traag? Voldoen uw computers aan de systeemeisen?

Werkt uw Medicom soms traag?

Bij veel praktijken constateren we vaak dat Medicom traag werkt. Tijdens deze verstoringen hoor je een hoop gemopper om daarna verder te gaan met de orde van de dag “De patiënt zorg bieden”.
Door de drukte op de praktijk komen praktijkhouders vaak niet toe aan dit soort onhandige bijkomstigheden. Toch raden wij aan hier tijd voor vrij te maken om ergernissen en inefficiëntie te voorkomen.

 

Verstoringen en traagheid met het gebruik van Medicom

Door de doorontwikkeling van Pharmapartners komen er steeds meer functionaliteiten binnen Medicom. Buiten extra functionaliteiten worden verbeteren bepaalde functionaliteiten ook en wordt Medicom steeds meer geoptimaliseerd voor de nieuwe computers.  Het gevolg van deze updates en doorontwikkeling is dat Medicom ook steeds meer van uw hardware en internet verbinding gaat vragen.

Snelheidsissues Medicom oplossen:

Het is goed om voor de praktijk een inventarisatie van de hardware te maken. Deze kunnen gemakkelijk in een overzicht gezet worden zodat u duidelijke planning kunt maken wanneer systemen aan vervanging toe zijn. De hardware specificaties kunt u vinden in het configuratie scherm>systeemconfiguratie. Onderstaand zijn de huidige systeemeisen van Medicom te vinden, voldoet uw huidige systeem aan de systeemeisen? Dan is het goed om de internetverbinding onder de loep te nemen.

De huisartsenpraktijk steeds meer online, meer behoefte naar internet bandbreedte

Binnen de praktijk groeit het aantal applicaties gestaag, online diensten, radio, wachtkamerschermen, mijngezondheid.net, mail en diverse andere online applicaties.
Een aantal jaar geleden waren al deze handige toepassingen er nog niet met gevolg dat het zou kunnen voorkomen dat uw huidige internet verbinding traag is en niet meer conform de huidige vereisten.

Het is van belang dat u deze verbinding mee laat groeien met de behoefte van de praktijk. Bespreek dit met uw huidige internet leverancier E-zorg of Floatingbyte om dit af te stemmen of een upgrade mogelijk is.

 

Lees ook artikel: Grote update eind mei Medicom

 

 

 

Recente berichten